De Pivo’s zijn de oudste groep jeugd (18 t/m 23 jaar) van Scouting Riel. We draaien 1x in de maand op de tweede vrijdagavond van 21.00 tot 23.00 uur. Zo doen we vaak creatieve dingen (leren sleutelhoesje maken of geinige kerstversiering knutselen), gaan we primitief koken (appeltaart op het kampvuur of zelfgemaakte pizza’s uit de oven), doen we leuke spellen (jachtseizoen in het donker in het dorp) en natuurlijk nog veel meer. Helaas kunnen we momenteel niet fysiek club draaien, maar digitaal vermaken we ons ook met leuke activiteiten zoals het Wikipedia-klik-spel, ik hou van Holland, ranking your pivo’s en nog veel meer.

Daarnaast zijn we niet vies van dingen ondernemen. Zo gaan we elke winter op winterhike, in de avond wandelen we dan naar een overnachtingsplek, daar slapen we in tenten en de volgende dag lopen we weer terug. En in het voorjaar gaan we op The Big City Tour, een leuke, gezellige citytrip naar een nog onbekende stad in Nederlands, België, Duitsland of zelfs Luxemburg. Soms worden er in het dorp ook leuke activieten geregeld zoals een pubquiz of escaperoom en doen we hier ook aan mee.

Wat ons daarnaast nog onderscheid van de andere speltakken is dat we een zelfstandige groep zijn. We regelen alles zelf. Zo maken we zelf de planning, verzinnen en voeren we de clubs in duo’s uit, plannen en regelen we de winterhike en Big City Tour zelf. Als we vragen hebben of iets niet weten, kunnen we wel bij onze adviseur terecht, maar dit proberen we zo weinig mogelijk te doen.

Als je nu denkt: “Dit is echt heel leuk. Ik wil hier ook bij!”. Laat het ons dat weten en je bent van harte welkom om een keertje te komen kijken.