De Scouts zijn een leuke, vrolijke, avontuurlijke en actieve groep jongens en meisjes van groep 7 en 8 en de 1e en 2e klas. De Scouts draaien club op donderdagavond van 18.30 tot 20.30 uur.

Afhankelijk van het weer, draaien we een binnen- of buitenprogramma. Natuurlijk proberen we zo veel mogelijk naar het bos te gaan waar we spellen zoals Levend Stratego, het havenspel of het lampenspel in het donker doen. Op het gebouw doen we spellen zoals Britse buldog en pionnenroof. Ook doen we veel aan echte scoutingtechnieken zoals pioneren, hiken en tochtechnieken en koken. Natuurlijk doen we dit allemaal onder toezicht van onze leiding, en vaak doen ze zelfs ook nog mee!

Maar het allerleukste blijven toch de kampen, een weekend of zelfs een hele week! Aan het begin van het seizoen hebben we een installatieweekend, waarbij de nieuwe kinderen, de groep goed leren kunnen en kennis maken met de Scouts. In april is het altijd RSW, de Regionale Scouting Wedstrijden. Tijdens dit weekend gaan we de strijd aan met ruim 150 andere scouts uit de regio. Echt vet!

Maar het allervets is toch wel het zomerkamp, in de eerste week van de vakantie. We gaan dan altijd ver weg, naar bijvoorbeeld Zeewolde, Veere, Herentails, Westmalle, Sint-Joris-Weert en Capelle aan de IJssel. We blijven niet altijd in Nederland, maar gaan ook echt de grens over! Tijdens het zomerkamp hebben we altijd een spannend thema, waarin we alles ondernemen, zoals Flodder, Koning Arthur, Expeditie Robinson of Maffiakamp. Tijdens het kamp slapen we in tenten of in frietzakjes, koken we zelf in onze eigen gepionierde keukens en doen we leuke spellen. Aan het einde van de week hebben we een lekkere BBQ en een knallende Bonte Avond.

Als je nu nog niet overtuigd bent om bij de Scouts te komen, dan moet je echt een keer komen kijken!