Aan de rand van het dorp Riel ligt het scoutinggebouw 'de Verrekijker'. Het gebouw bestaat uit een begane grond voorzien van een grote speel/slaapzaal, een keuken, een stafhok en een toiletgroep met douches en een wastrog. Op de verdieping is nog een speelzaal gelegen. De keuken is voorzien van een groot fornuis met oven, een koelkast (met vriezer) en verder is de keuken van alle gemakken voorzien. In het gebouw is verder ook WiFi beschikbaar.

Achter het gebouw is een groot grasveld gelegen welke gebruikt kan worden voor diverse spelen of om tenten op te zetten. Achteraan het grasveld is een kampvuurcirkel gelegen in tribunevorm, hier kan men een gezellig kampvuur bouwen (mits het weer het toelaat).

Het gebouw is gelegen tussen de heide, de bossen en het dorp Riel. Riel is een authentiek dorp met een levendig dorpsleven. In het centrum is er rondom de kerk een supermarkt en een bakker te vinden voor de dagelijkse boodschappen, dit op maximaal 5 minuten afstand. Op loopafstand van het scoutinggebouw is een groot bos gelegen waar men vrij kan spelen. Op loopafstand is ook de Regte Heide te bereiken, hier kan men diverse wandelroutes lopen tussen de natuur of een kijkje nemen in de vogelkijkhut.

Een leuke tocht door de natuur is een echte aanrader, het scoutinggebouw is prachtig gelegen tussen de natuur aan de rand van het dorp Riel. Verder zijn er in de nabije omgeving diverse (binnen)zwembaden te vinden en een natuurplas waar men kan zwemmen. Verder zijn er in nabije omgeving diverse activiteiten te vinden om er een gezellig kamp van te maken.